oferta grupowego chipu jeszcze aktualna ? mam pytanie odnośnie ceny 1000 zł cena od samochodu ?
Jak wzbudzić alarm w aucie
Zwiń
X
-
Jak wzbudzić alarm w aucie
Witam,
Pewnie wielu z Was o tym wie, ale dla mnie to nowość :-)
Podczas wczorajszej imprezy zostawiłem swoje telefony w aucie (bo zwykle nie targam wszystkich telefonów na imprezę). Ale co jakiś czas zauważyłem, że co kilkanaście minut wyje alarm. Wiec robię pilotem reset: wyłączyć i włączyć. Ale tak znowu co chwila zaczyna migać. No i zrobiłem rekonesans, czy czasem drzwi nie otwarte, czy szyby całe :-)
No i się okazało, że wszystko ok, i że kilka rozmów nie odebranych (telefony w schowku pod kierownicą).
I tak generalnie metodą dedukcji zrobiłem pewien eksperyment: zadzwoniłem na telefon, który znajduje się w aucie. I znowu zaczęło się wycie. Ale najciekawsze, bo nie dopiero jak zaczęło dzwonić, tylko jak BTS telefon odnalazł (ja przystawicie telefon do jakiegoś głośnika, to zanim zacznie dzwonić, to ze dwie sekundy wcześniej słychać charakterystyczne "pyrkanie" :-)). Alarm się właśnie włączyć podczas tego "pyrkania". To samo jak położyłem na przednich siedzeniach, w schowku pasażera, na podłodze pod nogami z przodu. Komórka położona na tylnym siedzeniu - alarm nie reagował.
Tak więc jeśli nie chcecie zarżnąć akumulatora (alarmem), to nie zostawiajcie komórek w aucie :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
-
-
kropeck, Albo w tylnym podłokietniku.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz